Vakuumrörs paneler

Hur fungerar en solfångare?

Solpanelerna är tillverkade av vakuumrör som innehåller aluminiumplåtar målade med en speciell blå färg som är mycket mottaglig för solens UV-strålar. Detta omvandlas sedan till värme som passerar runt mellan dessa plåtar och kan komma över 230oC. Detta skickas därefter in i ett annat rör där det kommer i kontakt med vattnet som därefter värms upp.

Eftersom solpanelerna är väldigt känsliga för UV-strålar, –50 eller +50oC spelar ingen roll, de fungerar även vid halv-/mulet väder t.o.m. under vinterhalvåret kan man få över 25-40oC varmvatten i tanken.

Hur många solfångare måste jag ha?

För ett hus mellan 100-150mbehövs normalt c:a 8-12m2, skulle det visa sig att man behöver mer värme speciellt under vintertid så finns det möjlighet att seriekoppla fler paneler om man t ex vill värma en pool, uterum m.m.

Poolen kan värmas på två olika sätt.

Det ena sättet är att man har en separat solfångare till poolen som går året om, vilket innebär att du har värme i poolen hela tiden och därmed kan man bada när som helst.

Det andra sättet att värma poolen är att man kopplar poolsystemet på samma solpaneler som har till huset via en värmeväxlare .

Vad händer när vattnet är för varmt?

Varmvattnet blir inte för varmt eftersom vi har ett kommando via datastyrningen som kommunicerar med vattnet i tankens under / överdel, solpanenelerna och​centralvärme-systemets pump i huset, för eventuell nerkylning av för hög temperatur i V- tanken allt detta via en elektronisk data styrning och givare.

Om vattnet skulle få för hög temperatur i tanken går en signal till centralvärmepumpen som sätter igång pumpen att pumpa runt vatten till ett öppet värme-element i huset t.ex.​badrum, tvättstuga, källare eller annat utrymme som kräver att vara ständigt uppvärmda. Detta gör att returvattnet kyler ner både tanke och solpanelerna. Du kan ha konstant 90oC varmvatten utan att det skall behöva var övertryck i tanken.

Allt detta sköter sig genom datastyrningen.

Genom ett enkelt tryck på knapparna så ser ni hur varmt vattnet är i någon av dessa enheter.

Varför bör jag välja solfångare?

Jo, då våra solfångare är utrustade till ett komplett värmesystem.

Om ni väljer en startpaket så ingår följande:

1st. vattentank på 300 liter, utrustat med kopplingar till kallvatten (in), varmvatten/duschvatten (ut), koppling till solfångarsystemet (slutet system), kopplingar till golvvärme, värme-elementer, konvektor eller annat.

I denna vattentank finns som standard en el-patron 4kw men kan höjas upp till 9kw, expansionsventil och uttag till givare.

Arbetsstation: cirkulationspump med tryckmätare/värmemätare, luftningsventil, expansion behållare. ​

Vad behöver jag mer än solfångarsystem?​

Egentligen ingenting alls eftersom vi har redan 4,5kw El-patron i våra vattentankar.

Det enda vore bra i fall man vill byta upp sig till 9 kw. Man kan enkelt kombinera med ert befintliga system, så länge man sätter solfångaren som första värmekälla.

Vi kan förse er med ett monteringsschema om ni bara berättar vad ni har för system idag.

Varför väljer du våra solfångare?

  • ​De är av mycket hög kvalitet
  • Senaste modellen
  • Mycket mottagliga för UV-strålar
  • Mycket fördelaktigt inköpspris
  • 10 år garanti
  • Kopparslingor 1st 16m, 1st. 30m. med rostfritt vattentank
  • Snabb leverans
  • Lätt att utöka med fler solfångare och kan kopplas i serie eller parallellt
  • Lät att integrera med hustak
  • Panelerna finns i olika mått (en 30rörs panel är 2400mm x 1800mm c:a 20kg)

Har ni fler frågor?

Tveka inte kontakta oss, vi hjälper Er med allt om vårt system​

Fantastiskt att med relativt små investeringar så kan man få varmvatten helt gratis naturligtvis om solen är framme.